Simț și urgență | Manager logistică

Jack Underwood propune câteva modalități inteligente pentru comercianții cu amănuntul de a gestiona deficitul actual al factorilor de livrare care împinge logistica britanică către o altă criză fără precedent

Creșterea comerțului electronic a creat în ultimii ani mai multe oportunități pentru conducătorii auto de livrare. Bineînțeles, a existat, de asemenea, o cerere mai mare pentru livrări, deoarece comerțul electronic a crescut la nivel global cu 10% anul trecut. Împreună cu un deficit de angajați cauzat de Brexit, acest lucru a însemnat raportul de delicateseveries la șoferii de livrare este acum în contradicție, existând mai multe locuri de muncă decât șoferii.

Există o nevoie tot mai mare de a remedia problemele existente pentru a ne asigura că livrarea pe ultimul kilometru este cea mai bună. Dar ce facem atunci când problemele sunt motivele? De la companii care transportă vehicule precum Uber la șoferii de camioane care furnizează supermarketuri, actuala penurie de șoferi are un impact asupra unei varietăți de sectoare și oameni din întreaga lume. Deși acest lucru poate fi dificil, comercianții cu amănuntul pot ajuta la gestionarea atât a cererii lor în creștere de livrare, cât și a deficitului de șoferi, cu câțiva pași simpli.

Extindeți-vă strategia de recrutare
Cel mai important răspuns la o lipsă, recrutarea, poate fi uneori trecut cu vederea, deoarece pare răspunsul evident. Comercianții cu amănuntul trebuie să fie dispuși să diversifice modul în care recrutează, pe cine recrutează și cât vor plăti atunci când recrutează pentru a crește cantitatea de șoferi care solicită roluri în livrare.

Comercianții cu amănuntul trebuie mai întâi să își diversifice anunțurile pentru locuri de muncă pentru a se asigura că ajung la toată lumea cu abilitățile necesare. Nu trebuie să se bazeze pe nicio tactică de marketing, ci pe o combinație de multe. Combinarea recomandărilor și a unei varietăți de platforme în care sunt postate locuri de muncă poate face o mare diferență pentru tipurile de șoferi pe care îi folosiți. Cercetările efectuate de Van Insurer au constatat că datele demografice se schimbă: nu mai este doar stereotipul „omul vanului”, cu cotații pentru curierele de sex feminin în creștere cu 89% în Marea Britanie începând din 2016. Aceste tipuri de schimbări ar trebui să fie binevenite și prin diversificarea publicității, comercianții cu amănuntul pot ajunge la noi talente dintr-o serie de medii.

FA MULT CU PUTIN

WCu o deficiență de șoferi atât de mare, sunt necesare inițiative pentru găsirea și angajarea de noi șoferi, dar nu merg suficient de departe. În calitate de specialiști în planificare și optimizare, Trakm8 a văzut de nenumărate ori cum implementarea unei platforme de optimizare a rutelor poate duce la realizarea mai multor livrări cu aceleași active și poate ajuta companiile să obțină mai mult din flota lor existentă.

„Aceste beneficii sunt adesea semnificative”, insistă Peter Mansfield, director de marketing de grup la Trakm8. „Într-adevăr, în termeni reali, Trakm8 Optimization a oferit o creștere cu 30% a productivității șoferului de livrare și o reducere de 10% a cheltuielilor de combustibil pentru unul dintre marile lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie. Desigur, celelalte avantaje ale sistemului, cum ar fi reducerea costurilor din cauza accidentelor și a întreținerii, pot elibera cheltuieli pentru a permite o flotă globală mai mare.

„Dacă vrem să ne asigurăm că livrările critice vor fi livrate și că rafturile noastre din supermarketuri vor fi stocate așa cum ne așteptăm, fiecare companie trebuie să analizeze lanțurile de aprovizionare existente și să se asigure că utilizează tehnologia oferită pentru a maximiza potențialul flotei lor.”

Întreprinderile trebuie, de asemenea, să fie pregătite să plătească șoferilor de livrare o rată competitivă. Întrucât cererea este ridicată datorită creșterii comerțului electronic, șoferii de livrare vor avea multe opțiuni de muncă și, prin urmare, vor alege locurile care oferă cea mai bună experiență – iar salariul este un factor cheie în acest sens. Cu toate acestea, știm cu toții că nu este atât de simplu; întreprinderile nu își pot permite rate mai mari decât dacă se schimbă ceva. Prin creșterea eficienței în întreaga industrie, costul pe livrare va rămâne același (sau poate scădea potențial) și, la rândul său, va permite companiilor să cheltuiască acea cheltuială pentru a plăti mai mult conducătorii de livrare.

Mai mult, comercianții cu amănuntul trebuie să fie, de asemenea, dispuși să instruiască șoferii de livrare în devenire. Investiția în lucrătorii actuali este importantă, dar asigurarea unei noi populații de șoferi de urmat este esențială pentru comercianții cu amănuntul, care să gestioneze atât deficitul, cât și rata crescândă a comerțului electronic. Prin creșterea instruirii, companiile se pot asigura că șoferii au cunoștințele și abilitățile necesare pentru a efectua livrările cu încredere. Cu cât sunt mai încrezători noii dvs. angajați, cu atât mai repede își vor putea finaliza livrările fără ajutor. La rândul său, aceasta va crește numărul de produse livrate clienților. În viitor, vom putea folosi datele pentru a analiza cine sunt cei mai buni șoferi de livrare – informații care vor ajuta companiile să angajeze cei mai buni șoferi, să instruiască personal și să urmărească progresul noilor șoferi.

În cele din urmă, un bun echilibru între viața profesională și viața personală poate crește semnificativ achiziția și păstrarea șoferului. Oferind orelor de lucru confortabile personalului dvs., comercianții cu amănuntul se pot asigura că au un avantaj competitiv pe piață. Se estimează că șoferul mediu de livrare lucrează în jur de 11 ore pe zi. Nu cerând prea multe picături pe oră, încurajând pauzele frecvente și asigurându-vă că se iau concediul anual, șoferii vor simți că sunt îngrijiți, sporind încrederea și loialitatea față de afacerea dvs.

Crește productivitatea
Gestionarea șoferilor de livrare este o prioritate, deoarece este vital ca șoferii de livrare să își gestioneze timpul bine și să fie eficienți. Dacă 11 șoferi economisesc câte o oră printr-o conducere eficientă, economisesc o zi medie de lucru completă.

Acest lucru se poate face folosind aplicații de gestionare a livrărilor care pot ajuta managerii de livrare să supravegheze driverele și să aloce mai bine volumul de muncă. Cu acest software, managerii pot construi rute pentru mai mulți șoferi în mai puțin de cinci minute și pot urmări progresul livrărilor pentru a se asigura că șoferii sunt pe drumul cel bun.

O altă aplicație telefonică utilă pe care șoferii o pot folosi este un planificator de rute de livrare. Cu această tehnologie, șoferii pot economisi atât combustibil, cât și timp, primind cele mai rapide rute. De asemenea, ajută la crearea de noi drivere pentru succes.

Șoferii de livrare vor dori să știe ce aplicații sunt cele mai bune în funcție de cât timp vor economisi pe zi, rentabilitate, numărul de opriri pe care le oferă aplicația pe zi și cât de bine se integrează cu aplicații de navigare bine cunoscute precum Waze sau Hărți Apple. Pe lângă caracteristicile standard, este important să vedem ce extra ar putea fi disponibile. De exemplu, aplicația ar putea ajuta șoferii să fie mai rapizi atunci când găsesc pachete în vehicul, prin înregistrarea pachetelor în timp ce acestea sunt plasate în anumite zone. Șoferii pot testa aceste aplicații gratuit, deoarece mulți oferă o perioadă de încercare gratuită înainte de a cumpăra.

Alte aplicații pentru a ajuta la logistica zilnică includ cele pentru a găsi locuri de parcare, restaurantele din apropiere pentru masa de prânz și cele care mapează facilitățile de toaletă locale gratuite.

Efort eroic

As vârsta medie a șoferilor de vehicule grele în Marea Britanie continuă să crească, situându-se în prezent la 56 – și mai puțini tineri intră în industrie – companiile membre ale grupului Pall-Ex împărtășesc opinia din întreaga industrie că se luptă să găsească șoferi pentru a efectua colecții și livrările într-un moment în care cererea pentru astfel de servicii a crescut masiv. Când au fost chestionați, 74% dintre membrii Grupului Pall-Ex au declarat că sunt afectați de lipsa șoferilor în fiecare zi, iar 100% au spus că situația îi face să sufere.

„Ne confruntăm cu una dintre cele mai mari provocări ale unei generații”, spune Kevin Buchanan, CEO al Pall-Ex Group. „Șoferii care trebuie să se izoleze, cei care părăsesc industria din cauza Covid-19, precum și un fond de talente foarte redus datorită majorității șoferilor europeni care nu mai au libertate de mișcare în Marea Britanie, a văzut numărul de șoferi calificați căzând de pe o stâncă în ultimele 18 luni.

„Guvernul a întârziat întotdeauna să recunoască transportul ca o industrie cheie în această țară. Dar acum, mai mult ca oricând, este vital să nu neglijeze eroii care au fost salutați ca lucrători cheie de-a lungul pandemiei, care au transportat totul, de la consumabile medicale salvatoare de vieți până la rolele de toaletă. Asta nu poate fi permis să se întâmple. ”

Planificați zilele comerciale
Comercianții cu amănuntul ar trebui să analizeze toate datele disponibile în zilele în care se preconizează că livrările vor fi mai mari decât de obicei. Acest lucru vă va asigura că sunt bine pregătiți și că au suficienți șoferi pentru a finaliza livrările.

Datele circuitului arată că a existat o creștere de livrare de 61% în ziua mamei, iar pentru șoferii din spațiul alimentar și alimentar, acest lucru a fost similar pentru evenimente precum Campionatele Europene UEFA și Jocurile Olimpice. Ținând cont de aceste date comerciale cheie, cum ar fi Halloween și Black Friday, comercianții cu amănuntul pot evita să-și copleșească șoferii și se pot asigura că au numărul corect de șoferi la bord.

Gestionați așteptările clienților
În afara lumii logisticii, livrării și manipulării, mulți nu sunt conștienți de deficitul actual al conducătorului auto de livrare. Deși doriți ca clienții dvs. să aibă încredere în abilitățile dvs., doriți, de asemenea, să fiți în față cu privire la cauzele întârzierilor sau anulărilor. Anunțarea clienților dvs. este o penurie de șoferi și că lucrați la remedierea acesteia arată transparență și vă ajută să creați și să păstrați încrederea. Cu toate acestea, nu puteți gestiona așteptările clienților dacă nu sunteți sigur care sunt acestea. Din acest motiv, comercianții cu amănuntul ar trebui să încurajeze feedback-ul clienților ori de câte ori este posibil.

Acest lucru se poate face făcând revizuirea ușor accesibilă. În anumite programe software de planificare a rutelor, capacitatea de a capta feedback-ul clienților este integrată în produs, comercianții cu amănuntul pot crește cantitatea de feedback pe care o colectează făcând același lucru cu propriile aplicații de marcă. Acest lucru va face feedback-ul la fel de ușor ca apăsarea unui buton și este mai probabil să atragă clienți decât utilizarea e-mailurilor sau a conturilor lor de clienți, unde conectarea sau înregistrarea ar putea face procesul mai lung. De asemenea, comercianții cu amănuntul pot încuraja clienții oferind recompense, astfel încât clienții simt că li se oferă ceva în schimbul timpului lor.

Este dificil de prezis când se va termina acest deficit, dar asta nu înseamnă că nu poate fi pregătit pentru. Deși nu este vina comercianților cu amănuntul, este responsabilitatea lor să se asigure că este gestionată corect. Făcând pașii de mai sus, șoferii de livrare vor putea avea încredere că sunt pe mâini bune și își vor putea îndeplini sarcinile în măsura posibilităților.

Jack Underwood este CEO și cofondator al Circuit

Dacă vrei Manager logistică revistei, o să-ți placă când subiectul publicației prinde viață la Final Destination Logistics în perioada 18-19 mai 2022, care va avea loc la Exhibition Centre, Liverpool. Pentru mai multe informații, vă rugăm să faceți clic aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *