Gestionarea schimbării pentru o tranziție tehnologică lină …

De către CEO-ul SnapFulfil, Tony Dobson.

O trecere masivă la soluții digitale este acum în curs de desfășurare în depozitare, dar, pe măsură ce mai multe companii fac trecerea de la procesele manuale la cele automatizate, riscăm să ne lăsăm angajații în urmă?

Șefii trebuie să își pregătească personalul în consecință pentru a accepta noua tehnologie ca o oportunitate, mai degrabă decât să o perceapă ca pe o amenințare. Este nevoie atât de comunicare clară, cât și de dorința de a învăța – și mai ales în jurul schimbării culturale către WMS de cea mai bună calitate, dintr-un sistem oneros și manual pe hârtie.


La SnapFulfil, am sprijinit mulți clienți în călătoria departe de gestionarea depozitelor pe hârtie. În multe moduri, implementarea îmbunătățirilor operaționale este cel mai simplu element al tranziției către un WMS. Aducerea oamenilor cu tine este mai nuanțată. Agenții de depozitare vor fi obișnuiți cu un anumit mod de lucru și vor trebui să înțeleagă cu adevărat beneficiile schimbării și să se simtă pe deplin susținuți pe tot parcursul călătoriei.

Unul dintre clienții noștri a rezumat perfect provocarea, sugerând că introducerea unui depozit funcțional la un WMS de nivel 1 fără suportul adecvat este: „ca și cum ai obișnui oamenii să conduci un Ford Fiesta într-o mașină F1 și să te aștepți să-și dea seama!” Așadar, merită să planificați din timp și să creați comunicări și strategii interne pentru a câștiga inimile și mințile managerilor și operatorilor care se agață de vechile și stabilite (dar extrem de ineficiente) moduri și se opun schimbării.

Orice plan de gestionare a schimbărilor care trebuie să fie valabil trebuie să identifice și să comunice beneficiile evidente într-un mod semnificativ, așa că pentru mine următoarele patru elemente fundamentale stabilite fac un drum lung spre realizarea participării angajaților dvs.:

Formalizați ceea ce urmează să se întâmple – începeți prin dezvoltarea unei liste de acțiuni pe care trebuie să le întreprindeți înainte de a implementa WMS, inclusiv toate progresele digitale, tablourile noi de bord și alte proceduri sistematice pe care va trebui să le învățați.

Apoi definiți schimbarea în sine pentru toate nivelurile de personal pentru a construi o imagine clară a instruirii și a asistenței preventive necesare pentru a atrage pe toți pe aceeași pagină.

Stabiliți ce să măsurați și cum – spuneți-vă obiectivele în mod clar și, de asemenea, descompuneți-le în raport cu gestionarea schimbărilor. Cât de repede doriți ca echipele să înceapă să utilizeze noul sistem? Ce măsurători sunt necesare după implementarea unei faze a proiectului? Cum puteți afla dacă cineva folosește corect software-ul?

Reducerea fiecărui obiectiv mare într-o mică piesă măsurabilă pentru fiecare poziție vă ajută să vă asigurați că v-ați gândit global la WMS și că sunteți gata pentru efectele de impact pe care le poate avea. De exemplu, lucrătorii mai eficienți înseamnă că inventarul și acuratețea se îmbunătățesc, cu mai puțin timp necesar pentru a remedia greșelile și pentru a rezolva problemele de performanță, creând mai multe oportunități de a explora îmbunătățiri suplimentare de economisire a costurilor.

Dă prioritate ajutorului și asistenței – echipa ta va avea nelămuriri și întrebări pe parcurs, astfel încât să oferi un instrument de feedback este esențial. Vei și tu
trebuie să comunic acel feedback tuturor celor implicați. De exemplu, luați în considerare înființarea unei serii de sesiuni de informare online, sau prânz și învață, pentru a construi o linie deschisă de comunicare între conducere și echipele dvs. de alegere, ambalare și expediere.

Promovați instruirea și dezvoltarea profesională – ajutați angajații să dezvolte noi seturi de abilități pentru a gestiona aceste soluții WMS mai avansate. Oferirea de sesiuni de instruire este o modalitate excelentă de a arăta că investiți în oameni, precum și în tehnologie și va contribui la creșterea satisfacției și performanței angajaților, precum și la pregătirea acestora pentru noile lor roluri.

Pe scurt, faceți mai ușor pentru personalul dvs. să solicite ajutor și aveți cele mai mari șanse de a trece înainte de orice probleme de implementare și adoptare.

Acest lucru, împreună cu planificarea, comunicarea și investițiile adecvate, vă vor ajuta să vă accelerați operațiunile din depozit – și angajații dvs. – în această eră aici pentru a rămâne și plină de satisfacții a realizării digitale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *