Fara Internet? Nicio problemă: modul în care comercianții cu amănuntul își pot îmbunătăți experiența clienților chiar și fără conectivitate

De Huw Owen, șef EMEA și APJ la Couchbase.

Trăim într-o lume mobilă: o privire rapidă către stradă sau vagon de tren va dezvălui cu siguranță armate de oameni ocupați să deruleze pe telefoane sau tablete. Toți se vor aștepta ca o conexiune fiabilă ca standard.

Indiferent dacă este vorba doar de 30 de secunde sau cinci minute, timpul de nefuncționare nu poate fi tolerat, deoarece nu mai este doar un inconvenient pentru utilizator, ci și pentru o întreagă serie de organizații ale căror operațiuni se bazează în mare măsură pe aplicații mobile.

Aceasta nu este singura problemă. Atunci când folosește o aplicație, un utilizator se bazează pe sute de schimburi de date pe internet pentru ca acest lucru să se întâmple. Dacă aplicația necesită o mulțime de date pentru a funcționa sau dacă conectivitatea este slabă, atunci experiența este probabil să fie slabă. Deși aplicațiile mobile sunt în creștere în ceea ce privește sofisticarea și inovația, majoritatea necesită în continuare acces la baze de date bazate pe cloud – fie că este vorba despre un serviciu de streaming video, un instrument de navigație pentru conducere, un portal pentru gestionarea oricăror actualizări ale asigurărilor auto sau a serviciilor bancare digitale. Aceste aplicații necesită o conexiune puternică și fiabilă doar pentru a furniza utilizatorului cea mai simplă funcționalitate.

Acum, organizațiile încep să-și dea seama de valoarea de a putea stoca unele date în siguranță pe dispozitivul însuși. În principiu, aceasta poate permite întotdeauna o experiență bună de utilizare, chiar și atunci când aplicația este utilizată offline, indiferent de oră sau locație. Acest lucru ar putea părea o întreprindere complexă, cu toate acestea multe companii au făcut deja acest pas cu un succes imens încorporând o bază de date direct în aplicația mobilă. Exemplele de mai jos oferă câteva lecții cheie pe care întreprinderile ar trebui să le ia în considerare pentru a avea succes cu implementarea propriilor aplicații mobile pregătite offline, completate cu baze de date încorporate. Nu este atât de descurajant pe cât s-ar putea părea.

Să o luăm offline

Deși activarea aplicațiilor mobile, indiferent de conexiune, poate părea o provocare, am văzut că mulți reușesc cu acces offline și sincronizare a datelor. Luați de exemplu retailul. Comercianții cu amănuntul sunt adesea prezentați cu WiFi nesigur și cu o recepție celulară slabă, astfel încât capacitatea de a utiliza aplicații mobile offline este esențială. Louis Vuitton a depășit această problemă oferind angajaților aplicații pe dispozitivele lor care pot funcționa cu succes offline. Lucrătorii săi nu mai au nevoie de o conexiune la internet pentru a afla informații despre produse sau nivelurile de stoc pentru un client și pot folosi în schimb o aplicație care se sincronizează direct cu datele din catalog. Acest lucru a făcut ciclul de vânzări mai eficient în timp și a îmbunătățit experiența generală a clienților, deoarece întrebările pot fi abordate mai rapid.

În altă parte, Ryanair a utilizat o bază de date încorporată pentru a accelera procesul de rezervare în aplicație cu 60%, permițând stocarea locală a datelor semi-statice pe dispozitivul clienților. Baza de date încorporată a aplicației înseamnă că utilizatorii își pot accesa informațiile de zbor instantaneu offline, cu orice schimbări reflectate odată ce dispozitivul întâlnește din nou conectivitatea. Pentru client, aceasta înseamnă sfârșitul zilelor în care rezervările trebuie refăcute dacă un dispozitiv pierde o conexiune la jumătatea procesului.

Făcut un pas mai departe, organizațiile pot folosi capacitățile offline pentru a profita de o mulțime de oportunități. Afacerea cu tehnologie medicală SyncThink oferă un astfel de exemplu. A dezvoltat o platformă care folosește o bază de date încorporată pentru a evalua rănile celor care lucrează în medii fizice solicitante, cum ar fi sportivi și soldați. Medicii pot identifica semne de contuzie în timp real cu utilizarea tehnologiei companiei de urmărire a ochilor, EYE-SYNC. În locuri precum stadioanele sportive în care menținerea unei conexiuni constante este dificilă cu mulțimile mari, acesta este un instrument vital pentru a oferi rezultate instantanee și precise, asigurând că persoana vătămată primește tratament cât mai repede posibil.

Asigurarea succesului offline

Este important să rețineți că aceste povești de succes sunt toate susținute de un nivel ridicat de agilitate a datelor, în care fiecare companie a acordat prioritate următoarelor cerințe:

  • Scalabilitate – Cu dispozitivele mobile setate să crească în popularitate, este important ca organizațiile să se asigure că infrastructura lor mobilă este rezistentă la viitor, având flexibilitatea de a satisface milioane de utilizatori, dacă este necesar.
  • Căutare – Este esențial că aplicațiile mobile pot căuta și accesa cu ușurință baza de date relevantă – fie încorporată sau în cloud – chiar și atunci când conectivitatea se pierde. Aplicațiile offline trebuie să poată furniza informații instantanee și exacte utilizatorilor, la fel cum ar face dacă ar fi conectate la internet.
  • Securitate –Acestea sunt companiile critice care își evaluează practicile de securitate pe toate dispozitivele și platformele, deoarece aplicațiile offline comunică date între cloud, internet și alte dispozitive. În special, întreprinderile ar trebui să acorde prioritate transportului și stocării în siguranță a datelor, autentificării și controlului accesului la date.
  • Sincronizare – Utilizatorii se așteaptă ca aplicațiile lor mobile să continue să funcționeze eficient chiar și atunci când există un acces slab la internet sau conectivitate intermitentă. Sincronizarea peer-to-peer este doar o modalitate prin care organizațiile se asigură că dispozitivele încă pot vorbi între ele și pot face schimb de date chiar și atunci când conectivitatea este întreruptă.

Alăturarea punctelor

Pentru majoritatea aplicațiilor mobile moderne, menținerea capacității de a oferi cel puțin o funcționalitate limitată, indiferent de conexiune, este acum așteptată ca standard. După cum sugerează exemplele din acest articol, este clar că organizațiile dintr-o gamă largă de sectoare iau deja acest lucru la bord și încorporează baze de date încorporate în aplicațiile lor, care le oferă posibilitatea de a face exact acest lucru. Cu toate acestea, alții care doresc să-și urmeze exemplul și să facă același lucru trebuie să investească într-o soluție corectă de bază de date, care poate sta la baza tuturor acestor aplicații, care este sigură și care funcționează de la centrul rețelei până la margine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *