Dublarea | Manager logistică

Nick Bradley vorbește cu Mike Thomas de la Delamode despre noul milion de lire sterline DC din portul Southampton și descoperă importanța sa și pentru Marea Britanie și Europa

La începutul pandemiei Covid-19, așteptările erau că comerțul containerizat va cădea de pe o stâncă. Cu toate acestea, cererea de transport maritim de containere a crescut de fapt după blocarea inițială. De ce? Printre alți factori, schimbările în tiparele de consum și cumpărături declanșate de pandemie – inclusiv creșterea comerțului electronic care a rezultat din blocare – au dus la creșterea cererii de import pentru bunuri de consum fabricate, o mare parte din acestea fiind mutate în containere de transport maritim.

Întrerupere înainte?
Pandemia a fost doar o perturbare, deși una majoră. De asemenea, continuăm să ne îndepărtăm de efectele uneia dintre cele mai mari nave de containere din lume, Ever Date, devenind încastrat în Canalul Suez, care în martie a blocat ruta cheie de tranzacționare timp de aproape o săptămână. Aproximativ 12% din comerțul global trece prin Suez, iar incidentul a declanșat o criză globală a transportului maritim și a reținut o cotă internațională de 6,5 miliarde de lire sterline pe zi. Acest lucru a fost resimțit în întreaga lume – de fapt, este și astăzi.

Deși aceste exemple sunt la scară severă, astfel de întreruperi nu sunt neobișnuite, potrivit Mike Thomas, directorul serviciilor pentru clienți de la Delamode, care a supravegheat recent construcția unui nou centru de distribuție de 23 de milioane de lire sterline construit pe portul Southampton. Navele de marfă transportă în jur de 80% din mărfurile pe care lumea le importă și le exportă, astfel încât, atunci când porturile încetinesc, sistemul comercial global este întrerupt. Se așteaptă ca noua adăugare a Portului Southampton să mențină totul în mișcare.

Mike Thomas, Director servicii clienți la Delamode

Fiind unul dintre cele mai aglomerate și mai reușite porturi din Marea Britanie, Southampton este o alegere naturală pentru o gamă largă de clienți și meserii, cu facilități pentru a gestiona practic orice tip de marfă.

Thomas crede că noul 200.000ft2 DC este un ingredient esențial în consolidarea capacității logistice centrate în porturi din Southampton. Portul său natural de apă adâncă permite accesul nerestricționat pentru cele mai mari nave din lume.

Este un loc foarte ocupat, cu al doilea cel mai mare terminal de containere din Marea Britanie, care gestionează aproximativ 14 milioane de tone de marfă în fiecare an.

Investind în viitor
Thomas consideră că investițiile în port sunt vitale pentru sectorul lanțului de aprovizionare din Marea Britanie. „Amplasarea centrată în port și apropierea de portul de containere – la 100 m distanță de locul unde acostează navele de containere de mare adâncime – asigură o rută optimă către piață, ceea ce ameliorează necesitatea de a transporta containere spre interior către centrele de distribuție, făcând acest lucru timp de tăiere, cost și carbon din lanțurile de aprovizionare ”, spune el.

Noul DC, care se învecinează cu hub-ul de distribuție existent al Delamode, va avea acum capacitatea de a deține mai multe stocuri pentru procesarea și distribuirea comenzilor în Marea Britanie, Europa continentală și piețele globale.

Tehnologia ocupă locul central

TTehnologia a ocupat cu adevărat centrul atenției la noul Southampton DC al Delamode International Logistics. „Cu o clădire atât de impresionantă, am știut că trebuie să explorăm cea mai recentă tehnologie pentru a ține pasul”, spune Mike Thomas.

„Pentru a ajuta procesul de descărcare, patru noi transportoare mobile cu braț permit curelelor să se deplaseze între uși. În plus, călărețul poate fi ridicat, ceea ce este din nou o îmbunătățire față de proiectele anterioare pe care le operăm la golfurile de recepție.

„Am instalat urmărire de navigație ghidată prin cablu în culoarele de rafturi pentru a opera cu camioanele VNA”, continuă Thomas. „Echipamentul ne va permite în cele din urmă să amplasăm și să preluăm automat paleții în interiorul rafturilor, deplasându-ne mai repede pentru a îmbunătăți eficiența și a opera la această scară mai mare.”

Noile VNA pot poziționa, de asemenea, paleții la înălțimea de 15 m în interiorul rafturilor, iar Delamode a livrat inițial șase vehicule, cu mai multe la comandă pe măsură ce noile zone de rafturi se umplu.

„Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, adoptăm și integrăm acest lucru în operațiunile noastre. După ce am lucrat în depozitare și logistică de peste 20 de ani, cele mai noi utilaje pe care le folosim acum în DC extins sunt cele mai binevenite – identifică, de asemenea, provocările din procesele noastre de depozitare, pe care le vom investi în mod continuu pentru a răspunde cerințelor tot mai mari ale lanțuri logistice de aprovizionare. ”

Thomas dezvăluie că cantitatea de carbon generată de industria logistică a fost un factor în gândirea din spatele investiției substanțiale. Distribuția centrată pe port reduce emisiile lanțului de aprovizionare, în timp ce utilizarea back-haul care lucrează cu comercianții cu amănuntul poate realiza reduceri suplimentare de carbon. Acest model port-centric, cu acest nou centru de distribuție în mod specific, va permite Delamode să facă pași importanți în abordarea timpului, a costurilor și a carbonului – cele trei componente cheie ale lanțurilor de aprovizionare.

Depozitul în sine a fost proiectat pentru BREEAM „Excelent” în strânsă colaborare cu proprietarul portului ABP și oferă o investiție suplimentară de 2,5 milioane lire sterline de la ABP. „Cred că este cea mai mare rețea solară dintr-o clădire cu siguranță în sudul Marii Britanii”, afirmă Thomas. „Generează o cantitate extraordinară de energie, de care portul are nevoie pentru echipamente de manipulare a materialelor.”

Depozitul are, de asemenea, 24 de uși de acces noi, plus configurație de depozitare a paleților foarte îngustă și echipamente și sisteme de ultimă generație, care sunt concepute pentru a crește capacitatea de transport pentru containere și vehicule rutiere.

„De fapt, să avem o instalație de depozitare care să poată satisface nevoile comerciale globale ale Regatului Unit și, de asemenea, să poată acționa ca o instalație legată pentru deservirea altor jurisdicții – în special în Europa Centrală, unde se termină aproximativ 40% din capacitatea noastră de producție – este ceva ce am Suntem încântați ”, se entuziasmează Thomas.

Finalizarea proiectului, cu materiale și lipsa forței de muncă, este o realizare în sine. „Contractorii au fost superbi”, confirmă Thomas. „După ce am pornit pe drumul cel bun, am văzut unele lipsuri de materiale cam la jumătatea drumului. Cred că am ajuns să fim cu aproximativ patru sau cinci luni mai târziu decât ne-am anticipat să deschidem, dar în cele din urmă am primit cheile la sfârșitul lunii mai și am pregătit clădirea de atunci. Rafturile cu șapte înălțimi sunt disponibile, camioanele VNA au fost livrate.

Vremuri incitante
„Ceea ce este interesant în ceea ce privește capacitatea și eficiența aici este capacitatea de a transforma stocul pe măsură ce ne mutăm în diferite sectoare. Așadar, VNA funcționează la un ritm dublu față de un camion standard, capacitatea de a depune și de a recupera ciclu dublu și, în cele din urmă, de a automatiza macaralele pe care le introducem aici, face parte din planurile noastre de viitor. Acum ne mutăm în +60.000 de paleți sub un singur acoperiș aici, în port.

„A fost o călătorie interesantă prin perioada pandemiei”, spune Thomas. „Ne-am gândit că ar putea exista un răgaz, dar de fapt preluarea a fost extraordinară. Doar volumul mare de produse care se deplasează pe piață a fost surprinzător de bun. Această nouă facilitate ne permite să descărcăm containerele în mod eficient, să procesăm comenzile și să livrăm direct la cerere. Nu am avut întotdeauna capacitatea de a satisface cererea, dar acum vom răspunde acestei cereri și vom capta, de asemenea, cote de piață suplimentare, oferind servicii logistice superioare centrate în port. Momentul acestei extinderi ar putea funcționa favorabil și cu mutarea Marii Britanii în afara Uniunii Europene. ”

Dacă vrei Manager logistică revistei, o să-ți placă când subiectul publicației prinde viață la Final Destination Logistics în perioada 18-19 mai 2022, care va avea loc la Exhibition Centre, Liverpool. Pentru mai multe informații, vă rugăm să faceți clic aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *