Căpitanul industriei | Manager logistică

După un an extraordinar, Tony Mannix se așează cu Nick Bradley să discutăm cum liderii ca el ne pot ajuta să ne ghidăm prin aceste ape agitate

În ciuda ramificațiilor masive ale pandemiei, un Tony Mannix pragmatic crede că – toate lucrurile luate în considerare – Clipper Logistics s-a descurcat destul de bine și în cele din urmă a ajuns să aibă un „an bun”. Bineînțeles că nu a fost lipsit de un număr mare de provocări de o dată la generație, care par să ajungă zilnic la începutul Covid-19.

Imediat, Mannix, CEO al companiei, a reacționat la blocarea din martie 2020 asigurându-se în primul rând personalului său protejat cu toate „protocoalele adecvate și distanțarea socială”. Imediat după aceea, el și echipa sa au ajuns la întreaga bază de clienți Clipper, dintre care mulți sufereau din cauza restricțiilor impuse care, literalmente, le-au dat afacerile peste cap peste noapte.

„Ne sunam și spuneam doar„ Uite, cum putem ajuta? ”, Își amintește Mannix. În mare parte, aceasta a implicat dezvoltarea unor strategii de supraviețuire, reacționând la evenimente în fiecare oră. „Pe lângă faptul că am ajutat clienții existenți, am ajuns să lucrăm și în sectoare în care nu operasem anterior, cum ar fi distribuția alimentară. În esență, sprijineam clienții în orice mod am putut. ”

Pășuni noi?
Pentru ca un furnizor de logistică să se mute pe o piață cu totul nouă ar presupune în mod normal luni de planificare, dar nu a fost timp pentru asta. Omul de vârf al lui Clipper atribuie această tranziție rapidă și de succes la produse alimentare, printre alte piețe, pentru că este o „afacere cu soluții cu amănuntul”, spre deosebire de o 3PL obișnuită.

A fost stresant și incitant, dar Mannix este mândru de ceea ce s-a realizat, în special de modul în care membrii echipei sale și comunitatea logistică mai largă s-au adunat. Clipper, ca exemplu, a fost înrolat pentru a ajuta NHS în furnizarea de echipamente PPE și alte provizii. La patru zile după primirea acelui apel, el și echipa sa aveau un sistem IT complet funcțional. „Câteva săptămâni mai târziu, ni s-a cerut să ajutăm diverse intervenții chirurgicale de familie”, relatează Mannix. „Unele dintre lucrurile pe care le-am realizat în acea perioadă nebună ar fi durat săptămâni sau luni de planificare în timpuri normale, dar trebuia să facem lucrurile în doar câteva zile”.

Vă ridicați la provocare?
Reflectând în continuare asupra desfășurării evenimentelor în 2020, Mannix povestește cum unii dintre clienții cu amănuntul existenți ai Clipper – cei care nu vând articole „esențiale” au fost nevoiți să-și închidă magazinele fizice, dar să răspundă noii schimbări dramatice și imediate a comenzilor online. A fost un comutator care necesita o luare rapidă și eficientă a deciziilor, fără timp de pierdut și fără timp pentru greșeli, astfel încât majoritatea capacității de depozitare a Clipper pentru magazinele de cărămizi și mortare a trecut la îndeplinirea online. „Faptul că High Street a încetinit atât de mult în timpul blocării a însemnat că am putut muta resurse în cadrul Clipper pentru a satisface ceea ce a rămas High Street și a crescut comenzile online.”

AUTOMATIZARE MODULARA

AUn alt aspect al afacerii pe care se concentrează Clipper Logistics este cel al roboticii modulare și al automatizării modulare. Mannix spune că poate furniza soluții pentru companii de diferite dimensiuni, în funcție de necesități și capacități. „Am fost implicați în proiecte în care a fost necesară utilizarea roboților pentru returnări”, dezvăluie el. De asemenea, automatizarea este o parte importantă a operațiunilor la Clipper și au fost introduse mașini de ambalare automată care pot gestiona mai multe procese diferite care ar fi în mod normal manipulate manual. Acest lucru, spune el, îi ajută pe comercianții cu amănuntul să economisească bani, accelerând totodată procesul. „Căutăm întotdeauna să automatizăm pentru eficiență acolo unde este necesar, dar nu să îndepărtăm angajații. Asta este important. Întotdeauna a fost vorba despre facilitarea sarcinilor prin tăierea muncii grele sau repetitive. ”

Având mulți oameni sfătuiți să lucreze de acasă – nu doar în Marea Britanie, ci la nivel global – tendința ascendentă observată în comenzile de comerț electronic nu a fost o surpriză. Ceea ce a fost surprinzător a fost schimbarea cererii pentru diferitele tipuri de produse pe care oamenii le pun în coșurile de cumpărături și acest lucru a adus și provocări specifice.

A existat o cerere uriașă pentru produse de îmbrăcăminte și îmbrăcăminte de lounge, iar producătorii au trebuit să se adapteze și la acest lucru. „John Lewis a început să vândă o mulțime de malaxoare de alimente și fabrici de pâine și alte aparate de uz casnic, deoarece oamenii au avut mai mult timp să facă lucruri pe plan intern”, spune Mannix. „Și a
mulți dintre producătorii de modă și-au schimbat capacitatea în îmbrăcăminte de lounge, deoarece cererea de îmbrăcăminte de birou și de seară a scăzut de pe o stâncă. ”

Vânzările de biciclete și echipament de exercițiu au crescut. Jocurile în aer liber și interiorul, articole pentru casă și grădină, cărți și articole electrice au experimentat supratensiuni uriașe, care au creat valuri de-a lungul acestor lanțuri individuale de aprovizionare. „Blocarea a întins o mulțime de capabilități și nu a fost doar îndeplinită – și producția a fost provocată”, notează Mannix.

Oamenii care de obicei nu ar fi cumpărat online au făcut-o și Mannix suspectează că unii probabil vor continua să o facă, deși nu toți. Proporția vânzărilor cu amănuntul efectuate online rămâne substanțial mai mare decât înainte de pandemie, dar în iunie 2021 majoritatea sectoarelor cu amănuntul au raportat o scădere a proporțiilor lor de vânzări online, pe măsură ce consumatorii se întorceau la magazine. Proporția totală a vânzărilor online a scăzut la 26,7% în iunie 2021, în scădere de la 28,4% în mai 2021. Comercianții cu amănuntul vor trebui să fie pregătiți și să rămână la curent cu aceste tendințe în evoluție ale consumatorilor.

Peisajul de vânzare cu amănuntul din High Street se schimbă în mod drastic, cu închiderile magazinelor care se confruntă cu multe categorii de magazine cu amănuntul și de agrement lovituri severe. Cu toate acestea, Mannix crede că o mulțime de oameni au ratat aspectul mai social al cumpărării de bunuri personal, și poate că acest lucru se reflectă în ultimele statistici ONS.

În cele din urmă, însă, Mannix consideră că online ar putea ajuta în cele din urmă High Street dacă comercianții cu amănuntul urmăresc un model de magazin hibrid – față de magazin cu realizare în spate; Argos pe steroizi ca să spunem așa. Micro-îndeplinirea este o mare tendință, iar disponibilitatea spațiului comercial ar putea satisface această nevoie. Cine știe, Amazon ar putea veni în curând pe High Street, precum și pe dispozitivul dvs.?

În realitate, totuși, comerțul electronic era deja în creștere chiar înainte de Covid-19, în timp ce liniile de producție începeau să simtă ciupirea. Pandemia a servit doar pentru a exacerba acest lucru, în timp ce consecințele din Brexit tocmai au adăugat complexității.

INVERSAT ÎNVERSAT

Rlogistica inversă este o parte foarte importantă a afacerii Clipper, compania procesând deja +125 milioane de randamente până acum în acest an. Multe dintre reveniri, spune Tony Mannix, sunt adesea în aceeași zi. El spune că Clipper este capabil să proceseze eliberarea inventarului, să acrediteze clientul prin intermediul sistemelor retailerului și să ducă inventarul înapoi în centrul de îndeplinire, gata să fie livrat către următorul client. Clipper este, de asemenea, capabil să repare mărfuri precum produsele electrice, făcând acest lucru maximizând valoarea articolelor. „Faptul că capacitatea noastră de gestionare a returnărilor se află pe partea din spate a capacității noastre de clic și colectare înseamnă că cele două servicii pot susține fără probleme viteza cu care se schimbă lucrurile.”

Cu toate acestea, incertitudinile pe care le-au adus Brexit-ul și pandemia nu se termină doar prin aflarea momentului în care lucrurile vor ieși din nivel – dacă se vor depăși – dar cum se vor nivela. „Cred că provocarea care iese din această perioadă este unde se întoarce barul, întrucât retailul începe cu adevărat să revină în flux?”

Nu încetați să urmăriți sustenabilitatea
Revenirea înapoi – dar a face acest lucru în mod durabil – a fost, de asemenea, un subiect important de discuție pe tot parcursul pandemiei. Logistica este în mod tradițional responsabilă de o cantitate mare de poluare cu carbon, cu călătorii cu camioane pe distanțe lungi, transportul aerian și fabricația care creează produse și tot ce se află în lanțul de aprovizionare pentru a menține mărfurile în mișcare. Totuși, pentru Mannix, singura modalitate de a aborda problema este să încercați să atenuați riscurile. „Lucrul evident, din perspectiva sustenabilității, este că întreprinderi precum a noastră, comercianții cu amănuntul și furnizorii de servicii de distribuție încep să se gândească la tipurile de clădiri de ocupat și la soluțiile regenerabile din acestea”, spune el. Pe lângă facilitățile de depozitare, Mannix dezvăluie că Clipper se uită deja la vehiculele electrice cu baterie și hidrogen, precum și la optimizarea rutelor folosind AI pentru a-și gestiona flotele existente.

Reevaluarea afacerii
“Sentimentul meu este că pandemia a făcut ca mulți oameni să reevalueze diferite lucruri”, continuă el. Multe companii au fost „întinse din formă” în mai multe moduri decât pentru a face față schimbării comportamentelor de cheltuieli ale consumatorilor.

Ceva de care Mannix este deosebit de îngrijorat este exodul lucrătorilor din UE înainte, în timpul și după pandemie. Acest lucru depășește cu mult mediatizată criză a șoferilor de vehicule grele, dar depozitarea și logistica la nivel general. Dintre cei 79.000 de cetățeni ai UE care au părăsit industria logistică din Marea Britanie în 2019, aproximativ 7.000 dintre aceștia erau operatori de stivuitoare. Și asta a fost înainte ca pandemia să intre în oraș. „Unii ar putea apela la automatizare pentru a spori eficiența, dar poate însemna și recompense mai bune pentru reținerea acestor lucrători vitali, strategii mai bune de formare și încurajarea talentelor pe care le avem deja în această țară prin ucenicie sau stagii. Din păcate, o mulțime de abilități au părăsit țărmurile noastre, prin urmare companiile vor trebui să regândească acest lucru. Trebuie să creați o companie pentru care oamenii doresc să lucreze și să fie mândri să o reprezinte. Sper că am reușit asta la Clipper. ”

Dacă vrei Manager logistică revistei, o să-ți placă când subiectul publicației prinde viață la Final Destination Logistics în perioada 18-19 mai 2022, care va avea loc la Exhibition Centre, Liverpool. Pentru mai multe informații, vă rugăm să faceți clic aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Căpitanul industriei | Manager logistică

După un an extraordinar, Tony Mannix se așează cu Nick Bradley să discutăm cum liderii ca el ne pot ajuta să ne ghidăm prin aceste ape agitate

În ciuda ramificațiilor masive ale pandemiei, un Tony Mannix pragmatic crede că – toate lucrurile luate în considerare – Clipper Logistics s-a descurcat destul de bine și în cele din urmă a ajuns să aibă un „an bun”. Bineînțeles că nu a fost lipsit de un număr mare de provocări de o dată la generație, care par să ajungă zilnic la începutul Covid-19.

Imediat, Mannix, CEO al companiei, a reacționat la blocarea din martie 2020 asigurându-se în primul rând personalului său protejat cu toate „protocoalele adecvate și distanțarea socială”. Imediat după aceea, el și echipa sa au ajuns la întreaga bază de clienți Clipper, dintre care mulți sufereau din cauza restricțiilor impuse care, literalmente, le-au dat afacerile peste cap peste noapte.

„Ne sunam și spuneam doar„ Uite, cum putem ajuta? ”, Își amintește Mannix. În mare parte, aceasta a implicat dezvoltarea unor strategii de supraviețuire, reacționând la evenimente în fiecare oră. „Pe lângă faptul că am ajutat clienții existenți, am ajuns să lucrăm și în sectoare în care nu operasem anterior, cum ar fi distribuția alimentară. În esență, sprijineam clienții în orice mod am putut. ”

Pășuni noi?
Pentru ca un furnizor de logistică să se mute pe o piață cu totul nouă ar presupune în mod normal luni de planificare, dar nu a fost timp pentru asta. Omul de vârf al lui Clipper atribuie această tranziție rapidă și de succes la produse alimentare, printre alte piețe, pentru că este o „afacere cu soluții cu amănuntul”, spre deosebire de o 3PL obișnuită.

A fost stresant și incitant, dar Mannix este mândru de ceea ce s-a realizat, în special de modul în care membrii echipei sale și comunitatea logistică mai largă s-au adunat. Clipper, ca exemplu, a fost înrolat pentru a ajuta NHS în furnizarea de echipamente PPE și alte provizii. La patru zile după primirea acelui apel, el și echipa sa aveau un sistem IT complet funcțional. „Câteva săptămâni mai târziu, ni s-a cerut să ajutăm diverse intervenții chirurgicale de familie”, relatează Mannix. „Unele dintre lucrurile pe care le-am realizat în acea perioadă nebună ar fi durat săptămâni sau luni de planificare în timpuri normale, dar trebuia să facem lucrurile în doar câteva zile”.

Vă ridicați la provocare?
Reflectând în continuare asupra desfășurării evenimentelor în 2020, Mannix povestește cum unii dintre clienții cu amănuntul existenți ai Clipper – cei care nu vând articole „esențiale” au fost nevoiți să-și închidă magazinele fizice, dar să răspundă noii schimbări dramatice și imediate a comenzilor online. A fost un comutator care necesita o luare rapidă și eficientă a deciziilor, fără timp de pierdut și fără timp pentru greșeli, astfel încât majoritatea capacității de depozitare a Clipper pentru magazinele de cărămizi și mortare a trecut la îndeplinirea online. „Faptul că High Street a încetinit atât de mult în timpul blocării a însemnat că am putut muta resurse în cadrul Clipper pentru a satisface ceea ce a rămas High Street și a crescut comenzile online.”

AUTOMATIZARE MODULARA

AUn alt aspect al afacerii pe care se concentrează Clipper Logistics este cel al roboticii modulare și al automatizării modulare. Mannix spune că poate furniza soluții pentru companii de diferite dimensiuni, în funcție de necesități și capacități. „Am fost implicați în proiecte în care a fost necesară utilizarea roboților pentru returnări”, dezvăluie el. De asemenea, automatizarea este o parte importantă a operațiunilor la Clipper și au fost introduse mașini de ambalare automată care pot gestiona mai multe procese diferite care ar fi în mod normal manipulate manual. Acest lucru, spune el, îi ajută pe comercianții cu amănuntul să economisească bani, accelerând totodată procesul. „Căutăm întotdeauna să automatizăm pentru eficiență acolo unde este necesar, dar nu să îndepărtăm angajații. Asta este important. Întotdeauna a fost vorba despre facilitarea sarcinilor prin tăierea muncii grele sau repetitive. ”

Având mulți oameni sfătuiți să lucreze de acasă – nu doar în Marea Britanie, ci la nivel global – tendința ascendentă observată în comenzile de comerț electronic nu a fost o surpriză. Ceea ce a fost surprinzător a fost schimbarea cererii pentru diferitele tipuri de produse pe care oamenii le pun în coșurile de cumpărături și acest lucru a adus și provocări specifice.

A existat o cerere uriașă pentru produse de îmbrăcăminte și îmbrăcăminte de lounge, iar producătorii au trebuit să se adapteze și la acest lucru. „John Lewis a început să vândă o mulțime de malaxoare de alimente și fabrici de pâine și alte aparate de uz casnic, deoarece oamenii au avut mai mult timp să facă lucruri pe plan intern”, spune Mannix. „Și a
mulți dintre producătorii de modă și-au schimbat capacitatea în îmbrăcăminte de lounge, deoarece cererea de îmbrăcăminte de birou și de seară a scăzut de pe o stâncă. ”

Vânzările de biciclete și echipament de exercițiu au crescut. Jocurile în aer liber și interiorul, articole pentru casă și grădină, cărți și articole electrice au experimentat supratensiuni uriașe, care au creat valuri de-a lungul acestor lanțuri individuale de aprovizionare. „Blocarea a întins o mulțime de capabilități și nu a fost doar îndeplinită – și producția a fost provocată”, notează Mannix.

Oamenii care de obicei nu ar fi cumpărat online au făcut-o și Mannix suspectează că unii probabil vor continua să o facă, deși nu toți. Proporția vânzărilor cu amănuntul efectuate online rămâne substanțial mai mare decât înainte de pandemie, dar în iunie 2021 majoritatea sectoarelor cu amănuntul au raportat o scădere a proporțiilor lor de vânzări online, pe măsură ce consumatorii se întorceau la magazine. Proporția totală a vânzărilor online a scăzut la 26,7% în iunie 2021, în scădere de la 28,4% în mai 2021. Comercianții cu amănuntul vor trebui să fie pregătiți și să rămână la curent cu aceste tendințe în evoluție ale consumatorilor.

Peisajul de vânzare cu amănuntul din High Street se schimbă în mod drastic, cu închiderile magazinelor care se confruntă cu multe categorii de magazine cu amănuntul și de agrement lovituri severe. Cu toate acestea, Mannix crede că o mulțime de oameni au ratat aspectul mai social al cumpărării de bunuri personal, și poate că acest lucru se reflectă în ultimele statistici ONS.

În cele din urmă, însă, Mannix consideră că online ar putea ajuta în cele din urmă High Street dacă comercianții cu amănuntul urmăresc un model de magazin hibrid – față de magazin cu realizare în spate; Argos pe steroizi ca să spunem așa. Micro-îndeplinirea este o mare tendință, iar disponibilitatea spațiului comercial ar putea satisface această nevoie. Cine știe, Amazon ar putea veni în curând pe High Street, precum și pe dispozitivul dvs.?

În realitate, totuși, comerțul electronic era deja în creștere chiar înainte de Covid-19, în timp ce liniile de producție începeau să simtă ciupirea. Pandemia a servit doar pentru a exacerba acest lucru, în timp ce consecințele din Brexit tocmai au adăugat complexității.

INVERSAT ÎNVERSAT

Rlogistica inversă este o parte foarte importantă a afacerii Clipper, compania procesând deja +125 milioane de randamente până acum în acest an. Multe dintre reveniri, spune Tony Mannix, sunt adesea în aceeași zi. El spune că Clipper este capabil să proceseze eliberarea inventarului, să acrediteze clientul prin intermediul sistemelor retailerului și să ducă inventarul înapoi în centrul de îndeplinire, gata să fie livrat către următorul client. Clipper este, de asemenea, capabil să repare mărfuri precum produsele electrice, făcând acest lucru maximizând valoarea articolelor. „Faptul că capacitatea noastră de gestionare a returnărilor se află pe partea din spate a capacității noastre de clic și colectare înseamnă că cele două servicii pot susține fără probleme viteza cu care se schimbă lucrurile.”

Cu toate acestea, incertitudinile pe care le-au adus Brexit-ul și pandemia nu se termină doar prin aflarea momentului în care lucrurile vor ieși din nivel – dacă se vor depăși – dar cum se vor nivela. „Cred că provocarea care iese din această perioadă este unde se întoarce barul, întrucât retailul începe cu adevărat să revină în flux?”

Nu încetați să urmăriți sustenabilitatea
Revenirea înapoi – dar a face acest lucru în mod durabil – a fost, de asemenea, un subiect important de discuție pe tot parcursul pandemiei. Logistica este în mod tradițional responsabilă de o cantitate mare de poluare cu carbon, cu călătorii cu camioane pe distanțe lungi, transportul aerian și fabricația care creează produse și tot ce se află în lanțul de aprovizionare pentru a menține mărfurile în mișcare. Totuși, pentru Mannix, singura modalitate de a aborda problema este să încercați să atenuați riscurile. „Lucrul evident, din perspectiva sustenabilității, este că întreprinderi precum a noastră, comercianții cu amănuntul și furnizorii de servicii de distribuție încep să se gândească la tipurile de clădiri de ocupat și la soluțiile regenerabile din acestea”, spune el. Pe lângă facilitățile de depozitare, Mannix dezvăluie că Clipper se uită deja la vehiculele electrice cu baterie și hidrogen, precum și la optimizarea rutelor folosind AI pentru a-și gestiona flotele existente.

Reevaluarea afacerii
“Sentimentul meu este că pandemia a făcut ca mulți oameni să reevalueze diferite lucruri”, continuă el. Multe companii au fost „întinse din formă” în mai multe moduri decât pentru a face față schimbării comportamentelor de cheltuieli ale consumatorilor.

Ceva de care Mannix este deosebit de îngrijorat este exodul lucrătorilor din UE înainte, în timpul și după pandemie. Acest lucru depășește cu mult mediatizată criză a șoferilor de vehicule grele, dar depozitarea și logistica la nivel general. Dintre cei 79.000 de cetățeni ai UE care au părăsit industria logistică din Marea Britanie în 2019, aproximativ 7.000 dintre aceștia erau operatori de stivuitoare. Și asta a fost înainte ca pandemia să intre în oraș. „Unii ar putea apela la automatizare pentru a spori eficiența, dar poate însemna și recompense mai bune pentru reținerea acestor lucrători vitali, strategii mai bune de formare și încurajarea talentelor pe care le avem deja în această țară prin ucenicie sau stagii. Din păcate, o mulțime de abilități au părăsit țărmurile noastre, prin urmare companiile vor trebui să regândească acest lucru. Trebuie să creați o companie pentru care oamenii doresc să lucreze și să fie mândri să o reprezinte. Sper că am reușit asta la Clipper. ”

Dacă vrei Manager logistică revistei, o să-ți placă când subiectul publicației prinde viață la Final Destination Logistics în perioada 18-19 mai 2022, care va avea loc la Exhibition Centre, Liverpool. Pentru mai multe informații, vă rugăm să faceți clic aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *