Bazine de talente | Manager logistică

Parcurile logistice îmbrățișează tehnologia pentru a atrage și reține cel mai bun personal, Nick Bradley scrie. Ar putea comunitățile conectate să atragă cei mai buni recruți?

În ultimele 18 luni, sectorul logistic a apărut ca unul dintre pilonii economiei Regatului Unit. Blocările pandemice și naționale au accelerat creșterea comerțului electronic, iar întreruperea experimentată de multe companii a condus la o concentrare și mai mare pe cele mai bune lanțuri de aprovizionare din clasă și pe consolidarea rezilienței. Toate acestea au contribuit la o creștere uriașă a cererii de spațiu logistic din Marea Britanie. În 2020, preluarea spațiului de depozitare a totalizat 50 de milioane de ft2 – un maxim istoric. În multe locații, disponibilitatea spațiului modern de depozitare se înrăutățește, dar există o altă provocare cu care se confruntă sectorul logistic în creștere – concurența pentru talente.

DC-urile mari consumă multă forță de muncă, unele necesitând mii de lucrători angajați pe un sistem de schimburi. Acestea susțin, de asemenea, un amestec divers de locuri de muncă, de la „culegători”, lucrători calificați din comerț, cum ar fi șoferii de stivuitoare, până la roluri de date și analize cu înaltă calificare. Deoarece logistica are o creștere rapidă, concurența pentru muncitori nu a fost niciodată mai acerbă: chiar și după pandemie, piața muncii din Marea Britanie este foarte strânsă, cu șomajul de doar 4,8% (față de o medie de aproximativ 8% în întreaga Uniune Europeană) și cu Brexit urmează să reducă în continuare forța de muncă potențială.

Războiul pentru talente
Este, probabil, prima dată când sectorul se confruntă cu un „război pentru talente”, iar aceste dinamici în schimbare îi determină pe proprietarii parcurilor logistice – alături de ocupanți – să gândească diferit despre cum să creeze un loc de muncă mai vibrant și atractiv.

Rezultăm că proiectarea parcurilor evoluează ca rezultat, cu un accent mai mare pe spațiile verzi, biodiversitatea și facilitățile la fața locului, cum ar fi sălile de sport, pentru a crea un mediu care susține bunăstarea lucrătorilor, fericirea și productivitatea.

Dar crearea unui mediu fizic mai bun nu este suficient: lucrătorii de astăzi doresc o experiență mai bună de zi cu zi și provocarea este de a crea o „comunitate conectată” care să permită proprietarilor și chiriașilor să se angajeze cu lucrătorii în timp real pentru a le înțelege nevoile.

Michelle Buxton, fondator și CEO al Mallcomm

Această schimbare a accentului urmează o tendință văzută pentru prima dată în sectoarele retail și birouri. „În 2015, am lansat Mallcomm, care, după cum sugerează și numele, este o platformă personalizată de angajare a chiriașilor pentru centre comerciale și proprietăți de retail”, dezvăluie Michelle Buxton, fondator și director executiv. „Am recunoscut necesitatea unei mai bune colaborări între comercianții cu amănuntul și proprietari pentru a face centrele comerciale destinații mai vibrante.”

Platforma – care este accesată printr-o aplicație pentru smartphone – ajută acum proprietarii și chiriașii din toate clasele de active imobiliare să colaboreze pentru a crește eficiența operațională de zi cu zi, pentru a partaja datele comerciale în siguranță și pentru a interacționa cu utilizatorul final în timp real. „Acest lucru este esențial în crearea unui dialog live cu lucrătorii, vizitatorii sau cumpărătorii, pentru a construi o înțelegere mai profundă a modului în care utilizează spațiile și pentru a permite proprietarilor să adapteze serviciile și facilitățile în consecință”, continuă Buxton.

PRIORITIZAREA BUNĂSTANȚEI DEPOZIT

Taici a avut loc o schimbare clară a accentului în rândul clienților GLP către stiluri de viață mai sănătoase, mai sigure și echilibrate. „De aceea, centrele noastre de logistică sunt„ bine pregătite ”, ceea ce face mai ușor pentru ocupanți să obțină certificarea completă pentru sănătatea și bunăstarea angajaților”, dezvăluie Haidée Klein, șefa resurse umane de la GLP Europe. În 2018, Altitude la Magna Park Milton Keynes a devenit prima clădire logistică acreditată WELL din lume. Standardul este un sistem bazat pe performanță pentru a analiza impactul unei clădiri asupra bunăstării celor care o utilizează. Aceste măsuri abordează sănătatea ocupanților și canalizează resursele către îmbunătățirea acesteia, rezultând adesea în ROI pentru ocupant și proprietar.

„Pledăm pentru a trece de la moștenite zone industriale la parcuri logistice de înaltă tehnologie, premiate, construite cu materiale ecologice”, continuă Klein. „Amenajat pentru a se amesteca cu mediul înconjurător, stimulează starea de spirit și moralul”.

Spre deosebire de alte certificări, WELL se acordă numai după ce mediul construit a fost evaluat în funcțiune. „Și este un sistem bazat pe dovezi care a fost dezvoltat pentru a analiza standardele în birouri: 92% dintre persoanele care utilizează clădiri certificate WELL declară că simt beneficii pentru sănătatea și bunăstarea lor și 94% spun că mediul îmbunătățește performanța.

„Am instalat, de asemenea, 20 de puncte de încărcare a mașinilor electrice cu potențial pentru alte 60, o stupină la fața locului care sprijină biodiversitatea, un hotel de insecte creat de școlile locale, amenajare a teritoriului și plimbări prin natură. Totul face parte dintr-o abordare holistică.

„Bunăstarea oamenilor noștri este o prioritate”, spune Klein. „Măsurăm acest lucru prin sondajul nostru de angajare a angajaților pentru a ne asigura că promovăm o cultură a bunăstării în întreaga noastră afacere.

„Companiile nu mai necesită marele sediu central care ar fi putut exista în trecut”, adaugă ea. „În zilele noastre, acest lucru este descentralizat la centrele logistice. Devin un hub pentru comerțul electronic și pentru oameni. Acest lucru afectează estetica unei clădiri și amenajarea acesteia. Ceea ce este interesant este finisajul și detaliile pe care unii clienți le solicită. În depozitul H&M cu care am fost implicați la Milton Keynes, de exemplu, există o bucătărie standard hotelieră pentru a face față volumului de oameni. ”

Spațiul ca serviciu
Această gândire a continuat să evolueze în sectorul birourilor, unde proprietarii sunt din ce în ce mai concentrați pe furnizarea de „spațiu ca serviciu” și adoptarea tehnologiei pentru a crea un serviciu pentru angajații asemănători unui hotel. „Pe măsură ce Marea Britanie se apropia de„ Ziua Libertății ”și de o întoarcere treptată la birou, mulți proprietari introduceau aplicații și platforme digitale pentru a permite funcționarea hibridă și pentru a face o întoarcere la birou cât mai simplă, fără fricțiuni – și distractivă”, dezvăluie Buxton . „Începem acum să vedem creșterea cererii din parcurile logistice pentru a crea active conectate digital în care proprietarul, chiriașii și lucrătorii pot colabora mai eficient pentru a îmbunătăți mediul de lucru.”

O provocare specifică pentru parcurile logistice în atragerea talentelor este că – spre deosebire de centrele comerciale și birourile – acestea nu sunt de obicei în zonele urbane. „Acest lucru poate face să meargă din și înspre munca din greu pentru cei fără mașină și poate însemna că aglomerația și poluarea drumurilor sunt crescute datorită ocupării unei singure mașini”, spune Buxton. „Unul dintre avantajele conectării digitale a oamenilor este că echipele de administrare a proprietății pot înțelege mai bine fluxul zilnic de persoane și orele de sosire și plecare și le pot folosi pentru a coordona serviciile de lift-share și autobuz.”

Acest lucru nu numai că face parcul mai accesibil pentru o forță de muncă mai mare, ci îmbunătățește performanța de mediu a activului. Companiile de toate formele și dimensiunile s-au angajat acum să-și reducă amprenta de carbon, iar Buxton spune că începe să vadă că durabilitatea devine o cheie în deciziile de leasing și influențează acolo unde oamenii aleg să lucreze.

„Depozitele de astăzi sunt concepute pentru a fi mai durabile, încorporând adesea panouri solare, iluminat eficient din punct de vedere energetic și infrastructură pentru vehicule electrice, dar este esențial ca performanța unei clădiri să fie urmărită corespunzător pe parcursul ciclului său de viață”, spune ea.

„Un alt avantaj al unui activ conectat digital este că proprietarii și chiriașii pot urmări și partaja date despre consumul de energie în timp real, creând transparență în ceea ce privește performanța și permit clădirilor să obțină acreditarea BREAMM (sau echivalentă) mai rapid.”

Conectat digital
Instrumentele digitale pot ajuta, de asemenea, la integrarea parcurilor logistice în comunitățile din jur. Datorită locației lor în afara orașului și aproape de drumurile importante, parcurile se pot simți destul de detașate de împrejurimile lor, ceea ce afectează experiența de zi cu zi. Buxton vede parcuri logistice folosind platforme digitale pentru a stabili parteneriate cu companii locale pentru a crea servicii, oferte și reduceri personalizate pentru lucrători, cu avantaje, inclusiv servicii de zi cu zi, precum curățătorie chimică, oferte pentru cafenele sau restaurante și abonamente reduse la săli de sport – toate ușor accesibile printr-o aplicație. Personalului li se oferă o gamă mult mai largă de beneficii, iar parcurile aduc o contribuție mai largă la economia locală.

Crearea unei comunități conectate digital a devenit fundamentală pentru gestionarea proprietății și crearea de locuri de muncă în alte tipuri de active imobiliare și, potrivit lui Buxton, noi doar zgâriem suprafața în ceea ce privește potențialele aplicații în logistică.

„Ceea ce este clar este că atragerea și păstrarea talentelor va fi crucială pentru susținerea creșterii sectorului, iar sarcina revine proprietarilor și chiriașilor să adopte noi inovații pentru a angaja lucrătorii și a-și spori experiența de zi cu zi.”

Dacă vrei Manager logistică revistei, o să-ți placă când subiectul publicației prinde viață la Final Destination Logistics în perioada 18-19 mai 2022, care va avea loc la Exhibition Centre, Liverpool. Pentru mai multe informații, vă rugăm să faceți clic aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *