5 Indicații Ar putea fi timpul să comutați expeditorii de marfă

Indiferent dacă sunteți o companie care expediază o dată pe lună sau o companie Fortune 100 care transportă de 500 de ori pe an, vă bazați pe materialele importate și exportate pentru a vă conduce afacerea. Aveți nevoie de încredere în transport și logistică pentru a vă bucura clienții.

Expedierea mărfurilor este o industrie complexă, cu multe piese mobile. Este esențial să recunoașteți semnele pe care este posibil să trebuiască să le găsiți pentru ca un nou expeditor să se ocupe de această parte semnificativă a afacerii dvs. înainte ca problemele să devină de netrecut. Mai jos sunt cinci semne de avertizare că ar putea fi timpul să găsim un nou expeditor.

Este timpul să schimbați expeditorii?

Serviciu clienți

Atunci când importatorii întâmpină complicații cu expeditorul lor, agenții de servicii clienți ai unor companii pot dispărea. Expeditorii pot deveni mulțumiți de clienții pe termen lung, ceea ce îi poate demotiva în găsirea soluțiilor la probleme unice.

Poate că au mai mulți clienți decât pot suporta în mod adecvat. Poate că prioritățile lor se bazează pe integrarea de noi clienți sau conturi mai substanțiale. Oricare ar fi cazul, nu este o scuză. O atenție mai mare trebuie acordată clienților lor actuali. Vedem frecvent acest tip de feedback de la clienții potențiali care caută serviciile noastre.

La Dedola Global Logistics, mergem dincolo de dincolo de toți clienții noștri, indiferent dacă ați fost alături de noi săptămâni sau ani. Niciun client nu este prea mic sau prea mare pentru a beneficia de cel mai înalt nivel de asistență pentru clienți.

Atribuim reprezentanți dedicati serviciului pentru clienți, care sunt întotdeauna disponibili pentru a lucra cu dvs. Întotdeauna returnează rapid apelurile telefonice și e-mailurile. Reprezentanții noștri devin o parte a echipei logistice. Aveți acces la un personal experimentat de veterani din departamentul nostru de operațiuni. Căutăm în mod proactiv modalități de reducere a riscurilor și costuri mai mici pentru clienții noștri, în timp ce căutăm cele mai bune rute posibile care să se potrivească nevoilor și calendarului dvs.

Asigurare

Industria expedierii de mărfuri poate fi imprevizibilă. Indiferent cât de fiabilă este compania, pot apărea circumstanțe neprevăzute, chiar dacă acestea sunt rare. Aceasta poate include o varietate de probleme, cum ar fi pierderea produsului sau bunurile deteriorate.

Este imperativ să lucrezi cu un furnizor de logistică care își asumă proprietatea și să aibă spatele când apare neașteptatul. Un expeditor cu experiență vă va sugera și vă va oferi întotdeauna programele de asigurare potrivite pentru dvs.

Daunele accidentale sau pierderea bunurilor pot fi costisitoare și vă pot paraliza afacerea. Dacă compania dvs. de expediere nu oferă opțiuni de asigurare pentru a vă ajuta să vă acoperiți bazele, este timpul să faceți cumpărături pentru un nou furnizor.

Vizibilitate la expediere

Astăzi, urmărirea transparenței ar trebui să fie standard pentru toate expedierile, peste tot. Dacă companii precum UPS sau Federal Express pot valorifica această tehnologie, expeditorul dvs. ar trebui să poată face același lucru. Realitatea este că mulți furnizori de servicii nu.

Unii expeditori nu furnizează actualizări în timp real privind locația și faza de expediere a mărfii dvs. Când afacerea dvs. depinde de livrarea respectivă, nu este un risc pe care ar trebui să-l asumați – mai ales având în vedere tehnologia ușor disponibilă.

Trebuie să știți că la Dedola oferim funcții de urmărire 24/7. Puteți utiliza aplicația noastră TrakIt, contactați sediul nostru din SUA sau China prin email, sau apelați reprezentantul de service dedicat. Sistemul nostru TrakIt include tablouri de bord de ultimă generație și caracteristici care facilitează accesul rapid la toate informațiile de expediere într-un mod organizat și atrăgător din punct de vedere vizual. Credem că meritați în permanență acest tip de transparență a transportului.

Probleme recurente

Dacă compania dvs. actuală de expediere este afectată de probleme de rutină legate de livrările dvs., ar putea fi timpul să schimbați furnizorii. Câteva steaguri roșii că este timpul să schimbați expeditorii:

  • Întârzieri repetate la orele de plecare sau de sosire
  • Pierderea documentației sau erori în documentație
  • Taxe și costuri ascunse

Dedola Global Logistics se străduiește să vă livreze întotdeauna marfa la timp. Ne asumăm proprietatea asupra întregului proces și căutăm continuu modalități de a îmbunătăți experiența clienților.

Căutați un operator de transport care este certificat CTPAT

CTPAT reprezintă „Parteneriatul vamal-comercial împotriva terorismului”. Este o inițiativă de certificare voluntară prin intermediul patrulei de frontieră vamală (CBP), care permite CBP, Homeland Security, transportatori, brokeri și importatori să colaboreze pentru a promova trecerea mai sigură a mărfurilor străine.

Procesul de certificare CTPAT este extins și exhaustiv, implicând actualizări semnificative ale sistemelor, securității, comunicațiilor și transparenței. Companiile de transport maritim și expeditorii care primesc certificare protejează integritatea lanțurilor de aprovizionare și, în cele din urmă, siguranța Statelor Unite.

Dedola este certificat CTPAT. Am fost un adoptator timpuriu al acestui program, ceea ce înseamnă de obicei că există mai puține examene CBP pentru livrările noastre. Acest lucru se traduce printr-o experiență de transport mai ușoară pentru clienții noștri. Din această cauză, avem porturi de așteptare mai scurte și reluarea accelerată a activității în urma unui dezastru.

Efectuarea comutatorului

Când faceți afaceri cu o companie de mult timp, s-ar putea să nu pară că va fi ușor de schimbat, cu toate acestea, facem cea mai mare parte a muncii și este de fapt destul de fără fricțiuni. Dar realitatea este că problemele de mai sus apar adesea fără notificare prealabilă și, înainte de a vă da seama ce se întâmplă, lanțul dvs. de aprovizionare s-a oprit.

Dedola lucrează atât cu startup-uri, cât și cu companii consacrate care importă și exportă de ani de zile. Întruchipăm Dedola Difference făcând lanțul de aprovizionare transparent, de încredere și fără probleme.

Dacă ați întâmpinat oricare dintre problemele de mai sus sau dacă doriți doar să discutați despre nevoile dvs. specifice, contactați-ne astăzi! De asemenea, ne puteți apela la (562) 594-8988 pentru o consultație sau o ofertă gratuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *